Vakantiepark Het Stoetenslagh – Terrein herinrichting

De strandvakantie begint bij aankomst! Een unieke entree, compleet heringericht.

Voorbereiding en het efficiënt hergebruik van materialen

In het najaar van 2015 hebben we het toenmalige voorterrein van Vakantiepark het Stoetenslagh leeggemaakt. Dit werk bestond uit het slopen van de terreininrichting en verharden met halfverharding van de vrijkomende ruimte. Een Jeu de boule baan, tennis baan skate baan, pannaveld, etc. zijn gesloopt. De vrijkomende materialen (zand en puin) zijn ter plekke hergebruikt als terrein verharding. Hiervoor hebben we ongeveer 1000 ton puin ter plekke verkleind en gerecycled. Het groen wat gerooid is hebben we versnipperd en is afgevoerd naar bio centrales. Het eindresultaat was een verharde parkeerplaats met veel ruimte voor alle gasten.

Van ontwerp tot realiteit

In het voorjaar van 2017 hebben we het tweede deel van het project opgepakt. Allereerst hebben we aan de hand van duidelijke aanwijzingen en ideeën van de opdrachtgever een eerste ontwerp gemaakt voor de inrichting van een volledig nieuwe entree voor Vakantiepark het Stoetenslagh met strand- en duinuitstraling. In overleg met de opdrachtgever is dit ontwerp aangepast totdat er een versie opgeleverd werd die 100% aansloot bij de visie van de opdrachtgever. Hierna hebben we het volledige terrein ingericht. Allereerst is de hemel water afvoer aangelegd, en zijn de afvalstort plekken en de camper stort plaatsen aangelegd. Hierna zijn we begonnen met aanleg van de verhardingen en half verhardingen. Als onderdeel van de inrichting is veel verharding opgesloten met behulp van geschilde houten palen. Deze palen zijn uit eigen bos van de opdrachtgever geoogst. Terwijl de aanleg van de verhardingen vorderde, is een begin gemaakt met de aanleg van enkele hoogte accenten in de vorm van duinen. Uiteindelijk is het hele terrein aangeplant met grassen en andere planten die passen in een strand- en duin omgeving.

Aandacht voor wensen waardoor het eindresultaat de verwachtingen overtreft

De sleutel tot het succes van dit project was ten eerste de duidelijk visie van de opdrachtgever. Ten tweede hebben we dagelijks overleg gevoerd ter plekke op het werk over de voortgang van het project. Op deze wijze is dagelijks bijgestuurd waar nodig op basis van voortschrijdend inzicht en is het eindresultaat naar wens van de opdrachtgever, Vakantiepark het Stoetenslagh! We wensen Vakantiepark het Stoetenslagh vele jaren plezier van deze zeer mooie en unieke entree, en danken hen voor het in ons gestelde vertrouwen!