Direct een verreiker of bobcat nodig? Wij regelen het!
Kwaliteit Wij zijn een gecertificeerd bedrijf
Service 25 goed opgeleide en zeer gemotiveerde medewerkers
Modern machinepark Wij investeren continue in nieuwe technieken en machines

Roelama Double Twin Tandem mest tank

Wij bemesten met een Roelama Double Twin Tandem mest tank. Deze tank is uitgerust met 8 grote banden. Door de goede gewichtsverdeling is de belasting vol maximaal 3 ton per band. De banden staan altijd op 1 bar, zonder drukwisselsysteem. Ideaal voor drijfmest rijenbemesting in maïs.

Structuur schade voorkomen is het belangrijkste

Door de steeds krappere bemestingsnormen merken we dat structuurschade veel sneller dan voorheen optreed. Dit effect is duidelijk merkbaar in zowel gras- als maïsland. Daarom hebben we gezocht naar een oplossing voor het bemesten die het land optimaal beschermt en toch vlot werken mogelijk maakt. Specifiek een oplossing die geen gebruik maakt van luchtwissel systemen. Met de aanschaf van een Roelama Double Twin Tandem mest tank is het mogelijk om zowel op het land als op de weg met dezelfde lage druk te rijden. Doordat er 8 grote banden onder de tank zitten kunnen we zonder problemen 50 km per uur op de weg rijden op 1 bar. De overdaad aan rubber komt in het land het beste tot zijn recht, structuurbederf is minimaal. Zelfs vol is de last per band maximaal 3 ton bij 1 bar. Dit is ongekend laag in vergelijking met alle andere mest tanks die er op de markt zijn. De tank is gedwongen gestuurd en spoorvolgend zodat er ook geen schade optreed door wringen op de kopakkers.

Plaats specifiek bemesten met behulp van GPS

De tank is gps gestuurd. Met dit systeem kunnen we variabele doseringen mest uitrijden. Door gebruik te maken van bemestingskaarten kunnen we plaats specifiek de gewenste hoeveelheid mest op het land brengen zonder de rijsnelheid of andere instellingen aan te passen. Op het ene gedeelte van uw land 40 m³ per hectare en op het andere gedeelte 20 m³ per hectare is geen probleem!

Drijfmest rijenbemesting in de maïs

Doordat we altijd op 1 bar rijden en doordat we maximaal 3 ton per band belasten is onze bemester uitermate geschikt voor het toepassen van drijfmest rijenbemesting in de maïs. U kan ervoor kiezen om te bemesten over ongeploegd land, en daarmee zonder grondbewerking uw mais te telen. Maar ook over geploegd land kunnen we met deze tank drijfmest rijenbemesting uitvoeren zonder structuurschade aan uw perceel te veroorzaken. Ter vergelijking: een man die te voet over geploegd land loopt zakt dieper weg dan onze tank.