Direct een verreiker of bobcat nodig? Wij regelen het!
Kwaliteit Wij zijn een gecertificeerd bedrijf
Service 25 goed opgeleide en zeer gemotiveerde medewerkers
Modern machinepark Wij investeren continue in nieuwe technieken en machines

Drijfmest rijenbemesting

Sinds 2017 mag er op  melkvee bedrijven geen fosfaat meer aangevoerd worden. Om toch goede maïs te telen kan u uw drijfmest in de rij brengen. Drijfmest rijenbemesting. Hierdoor wordt fosfaat 2 keer beter benut. Stikstof 1,5 keer beter. En het gevolg is dat u met met minder mest dezelfde mais kan telen.

Hoe werkt drijfmest rijenbemesting:

De drijfmest wordt met behulp van een GPS gestuurde trekker en tank op het land gebracht. Zowel de trekker als de de tank worden automatisch bestuurd. De drijfmest wordt  geïnjecteerd op 75 cm rijafstand. Dit kan zelfs gebeuren na ploegen. Na het rijenbemesten moet de drijfmest een paar dagen indrogen. Vervolgens wordt de maïs nauwkeurig over de rij mest heen gepoot met behulp van GPS sturing. In ieder veld wordt met behulp van markeringen gecontroleerd dat de maïs ook echt op de goede plek boven de mest wordt gepoot. Fosfaat in de rij heeft een 2 a 3 keer betere werking dan volveldse bemesting. Stikstof heeft5 een 1,5 a 2 keer betere werking. We bemesten met een Roelama mest tank met een 8 wielig DWM onderstel. Hiermee voorkomen we verdichting en andere struktuurschade: Een man te voet laat diepere sporen achter in geploegd land dan onze volle tank.

Door gebruik te maken van deze bemestingstechniek kan u dezelfde hoeveelheid en kwaliteit mais oogsten met veel minder mest. Deze mest die u bespaart kan weer aangewend worden op grasland. Het mes(t) snijd op deze manier aan twee kanten: uw stikstof en fosfaat benutting wordt veel groter, en u oogst meer gras.